Ωδείο Συμφωνία

Στο αναγνωρισμένο από το κράτος Ωδείο Συμφωνία Θεσσαλονίκης λειτουργούν όλα τα τμήματα σύγχρονης και κλασσικής μουσικής.

Το πρόγραμμα σπουδών του Ωδείου

Το Ωδείο Συμφωνία ιδρύθηκε το 1994 και στεγάζεται στο κτήριο της οδού Δ. Μητροπούλου 40, στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα σπουδών του Ωδείου μας καλύπτει μία ευρεία γκάμα γνωστικών αντικειμένων για σπουδαστές κάθε ηλικίας, ενώ το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές, με ειδίκευση στο αντικείμενό τους και αγάπη για τη διδασκαλία της μουσικής

Χριστίνα Χαλκιά
Χριστίνα Χαλκιά Ωδείο

Διδάσκει με τον καλύτερο και πιο ευχάριστο τρόπο

Η μουσική διδάσκεται ως εμπειρία ζωής, άρρηκτα συνδεδεμένη με την καθημερινότητα, ως εργαλείο έκφρασης, σχέσης, κοινωνικής δράσης και προσφοράς. Η μουσική , μέσα από την εκμάθηση κάποιου οργάνου, καταφέρνει να απορροφήσει το άγχος της καθημερινότητας, ενώ παράλληλα διδάσκει με τον καλύτερο και πιο ευχάριστο τρόπο στο μαθητή την πειθαρχία, τη σοβαρότητα και τη συνεπή πορεία προς ένα στόχο.

 Τμήματα Κλασσικής Μουσικής

Ένας χώρος κατάλληλα εξοπλισμένος με κλασικά, παραδοσιακά και σύγχρονα όργανα, ένας χώρος κυρίως εμπλουτισμένος με τη διάθεση και την πνοή της δημιουργίας από δασκάλους και μαθητές. Σε όλα τα τμήματα του κλασικού προγράμματος οι μαθητές σπουδάζουν την κλασσική μουσική με τη βοήθεια έμπειρων διπλωματούχων καθηγητών. Όταν οι σπουδαστές ολοκληρώσουν τον κύκλο σπουδών τους και τα υποχρεωτικά θεωρητικά τους μαθήματα έχουν το δικαίωμα μετά από εξετάσεις να αποκτήσουν πτυχίο ή δίπλωμα αναγνωρισμένο από το κράτος.

Στο επίκεντρο των μαθημάτων βρίσκεται η αλληλεπίδραση του μαθητή με τον καθηγητή και για το λόγο αυτό, η διδασκαλία γίνεται σε ατομικό επίπεδο.

Τμήματα Σύγχρονης Μουσικής  

Σε αυτό το τμήμα οι μαθητές διδάσκονται όλα τα στυλ μοντέρνας μουσικής (Rock Jazz, Metal, Blues, Funk, Latin, Soul κ.α) μέσα από ατομικά μαθήματα και την ορχήστρα που στελεχώνεται από αρχάριους έως και τελειόφοιτους σπουδαστές σε όλα τα όργανα. Το μάθημα περιλαμβάνει διάφορες τεχνικές, αυτοσχεδιασμό και ανάγνωση παρτιτούρας με τη βοήθεια έμπειρων και καταξιωμένων σολίστ. Οι μαθητές πρέπει να έχουν ολοκληρώσει και τα υποχρεωτικά θεωρητικά τους μαθήματα για να αποκτήσουν κάποιο τίτλο σπουδών.

Το πρόγραμμα Μουσικής Τεχνολογίας δίνει έμφαση στην ολοκλήρωση των μουσικών και τεχνικών δεξιοτήτων των σπουδαστών και προσφέρει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης σε μεγάλα στούντιο ηχογράφησης. Με την ολοκλήρωση των σπουδών και της πρακτικής άσκησης οι απόφοιτοι θα έχουν αποκτήσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες ώστε να μπορούν να ασχοληθούν με την παραγωγή και τη διαχείριση του μουσικού ήχου, καθώς και με τους τομείς της τεχνολογίας των μουσικών οργάνων και της ακουστικής χώρων.

Χριστίνα Χαλκιά ιδρυτής ωδείου

Από το 1989 προσφέρει τις υπηρεσίες της στη Μουσική.Το 1994 ίδρυσε το Ωδείο Συμφωνία. Απο τις πρώτες γυναίκες που ξεχώρισαν με παγκόσμιο βραβείο στη Σύνθεση, σε εποχές απαγορευτικές για τις γυναίκες στους θεωρητικούς τομείς. Ακομη ενεργή διδάσκει και παιδιά μαθητών της πια και εύχεται να φθάσει και στα εγγόνια. Η σπίθα πάντα αναμένη Odeum Symfonia

logo odeum

Δ. Μητροπούλου 40, 54644, Θεσσαλονίκη

odeiosymfonia@gmail.com

Τηλ: 2310946464 Κιν: 6975401845