Δημήτρης Αλεξίου

Δημήτρης Αλεξίου ντράμερ παραδίδει μαθήματα ντραμς δημιουργεί το XIOU MUSIC DRUMS lab

Μουσική διαδρομή

Ο Αλεξίου Δημήτρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και ξεκίνησε τη μουσική του διαδρομή το 1987 με κλασσική κιθάρα στο Δημοτικό Ωδείο Αγίων Αναργύρων. Tο 1992 γνωρίζει τα τύμπανα με την βοήθεια του πατέρα του, Γιάννη Αλεξίου και φτιάχνει τις πρώτες του μπάντες με τους συμμαθητές του.

Ιδιαίτερα μαθήματα

Το 1998 αρχίζει τις σπουδές στα drums στο Rhythm Section Institute Αθηνών(MMS) με καθηγητές του τον Γιώργο Μεταλληνό, Νίκο Σιδηροκαστρίτη, Στέφανο Δημητρίου και Βάσω Δημητρίου στα μουσικά σύνολα. Το 2008 στο Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου παρακολουθεί για δύο χρόνια ιδιαίτερα μαθήματα Drums και ρυθμολογίας με δάσκαλο του τον Αντώνη Γαρίνη.

Αλεξίου Xiou Music

Σεμινάρια

Έχει ολοκληρώσει και τα 8 Grades του University of West London με Distinction στην Popular Music Theory και Drum kit. Eίναι κάτοχος διπλώματος Drum Kit Teaching Diploma του University of West London. Παράλληλα από το 2019 σπουδάζει Μουσικολογία & Παραδοσιακά κρουστά στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπηστημίου Ιωαννίνων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους:
Claus Hessler / Benny Greb / Jojo Mayer / David Garibaldi / Thomas Lang / Keith Carlock Joel Taylor / Mark Cross / Dom Famularo / Kostas Anastasiadis.Παραδίδοντας μαθήματα drums

Η επαγγελματική του πορεία ως μουσικός ξεκινάει το 1997 συμμετέχοντας σε συναυλίες και ηχογραφήσεις με καλλιτέχνες όπως: Μάνος Ξυδούς, Νίκος Πιπινέλης, Δημήτρης Καρράς, Αποστόλης Ψυχράμης, Theo Nt, Nancy Sim κ.α. Επίσης συνεργάστηκε με διάφορα μουσικά σύνολα όπως: Sanbanda, Άκρως Απόρρητον, Pazl, 8η Μέρα, The burning sticks, H. Angry birds, P.G.A.3 κ.α. Από το 2010 μοιράζεται την αγάπη του για τα Drums παραδίδοντας μαθήματα drums . Το 2015 δημιουργεί το XIOU MUSIC DRUMS lab, έναν χώρο όπου γίνονται κυρίως μαθήματα κρουστών και θεωρίας και από το 2016 συνεργάζεται με το Αθηναϊκό Ωδείο Ν.Σμύρνης ως δάσκαλος drums & μουσικής τεχνολογίας.


Δημήτρης Αλεξίου Σεμινάριο
Δημήτρης Αλεξίου Σεμινάριο

Μουσική Τεχνολογία

Τέλος από το 2017 παρουσιάζει σεμινάρια σχετικά με την ρυθμολογία, τα κρουστά και την ιστορία τους, σε ιδιωτικούς και δημόσιους εκπαιδευτικούς φορείς. Επίσης έχοντας σπουδάσει Ηλεκτρονικός στα ΤΕΙ Αθήνας ασχολείται με την Μουσική Τεχνολογία και την Ηχοληψία από το 1999 μέχρι σήμε

Logo Xiou Music 1
Xiou Music Lab