Πανταζής Πονερίδης

Πανταζής Πονερίδης επαγγελματίας κρουστός κυρίος σε Ποντιακή και παροδοσιακή μουσική

Τοπικές και κοινωνικές εκδηλώσεις

Η πρώτη του επαφή με την μουσική ξεκίνησε στα 8 του χρόνια με την Ποντιακή λύρα. Στα 11 του απέκτησε το πρώτο του κρουστό μουσικό όργανο το νταούλι. Σε ηλικία 15 ετών κάνει την εμφάνιση του σε τοπικές κοινωνικές εκδηλώσεις που σχετίζονται με την παραδοσιακή μουσική. Το 1999 παίζει πλέον ολοκληρώνεται σε επαγγελματικά μουσικά σχήματα κυρίως με την Ποντιακή μουσική.

Μουσικό κέντρο Μίθριο

Το 2001 έχοντας αποκτήσει την εμπιστοσύνη των λυράρηδων ηχογραφεί ένα μουσικό demo στο studio Λυρικόν για χάρη του Δημήτρη Κεχαγιά. Το 2005 ο κρουστός Κώστας Ζώης , του προτείνει να μοιραστεί το μουσικό πρόγραμμα μαζί του στο μουσικό κέντρο Μίθριο. Το 2008 αποδέχεται την πρόταση της μουσικής σκηνής “Παρακάθ” ως βασικό στέλεχος της ορχήστρας.

Παραδοσικά Κρουστά Πανταζής Πονερίδης
Παραδοσικά Κρουστά Πανταζής Πονερίδης

Κέντρο Απόλλων

Το 2010 δουλεύει μουσική σεζόν στο κέντρο Απόλλων με τους: Γιάννη Κουρτίδη , Παναγιώτη Κογκαλίδη, Γιώργου Τσαμπάζη κ.α. Το 2011 πάλι στο κέντρο Απόλλων, συνοδεύει στην drums και τα κρουστά λαϊκούς και ρεμπέτες καλλιτέχνες, όπως τον Γιάννη Ρίζο , Βασίλη Ραγκάνη κ.α. Δίχως χρονικές παύσεις για όλα τα επόμενα χρόνια, λαμβάνει μέρος σε φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό με δημοτικές, λαϊκές, ροκ, και έντεχνες μπάντες.

Παραδοσιακά σχήματα

Το 2012 ηχογραφεί 4 μπαλάντες με ξένο στίχο στο στούντιο, με το γυναικείο μουσικό σχήμα INSOMNIO. Το 2013 μπαίνει ως βασικό μέλος του έντεχνου και παραδοσιακού σχήματος ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟΙ έπειτα από την πρόταση του Κρητικού λαουτιέρη Τριχάκη Δ. Το 2014 και για 2 χρόνια, αποδέχεται την πρόταση του Κρητικού λυράρη Μιχάλη Ματζίρη παίζοντας μουσική για την χειμερινή σεζόν στο Stay bar στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, σε Κρητικούς συλλόγους, με τον Γιώργο Τσαλίκη κ.α. Το 2016 καλύπτει μαζί με το σχήμα του Ρεθεμνιώτη Γιώργου Βογιατζάκη, όλες του τις εκδηλώσεις και εμφανίσεις στην Βόρειο Ελλάδα αλλά και στα νησιά. Συμμετέχει στο μουσικό φεστιβάλ Σύμης με τον Βογιατζάκη Γ. , Μπικάκη Α. Σε κοινή εκδήλωση με τον Γιώργο Νταλάρα.


Ήξεις Αφίξεις.

Το 2016 γίνεται μέλος του μουσικό σχήματος Ήξεις Αφίξεις. Το 2017 και 3,5 χρόνια δουλεύει με το μουσικό σχήμα του Γιάννη Σπιθάκη και Γιάννη Προϊστακη σε συλλόγους της Β. Ελλάδας όπως επίσης στα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης “Μάντισσα” και “Μέθεξης” . Όλα τα χρόνια δουλεύει ανελλιπώς σε γάμους, κοινωνικές εκδηλώσεις δίνοντας πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκδηλώσεις. Συμμετέχει σε βίντεο κλιπ αλλά και τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές. Το 2022 παίζει με διαφορά σχήματα στην Κω σε παραδοσιακές ορχήστρες με δεξιοτέχνες του Βιολιού και του Λαούτου Νησιωτική, Κρητική και Ποντιακή μουσική.