Αλέξανδρος Σπανίδης

Αλέξανδρος Σπανίδης διδάσκει μαθήματα ντραμς στην Θεσσαλονίκη

Σχολή Κρουστών

Ο Αλέξανδρος Σπανίδης γεννήθηκε στην Θεσ/νίκη στις 7/6/1976. Χάρις στο πάθος του πατέρα του με την μουσική, έχοντας και ως ερέθισμα τον αδερφό του που σπούδαζε πιάνο, άρχισε την ενασχόληση του με την μουσική και τα τύμπανα στην ηλικία των 12 ως αυτοδίδακτος. Στα 16 του εγγράφεται στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, τμήμα Drums & Percussion όπου κ φοίτησε για 4 χρόνια, τελειώνοντας έναν κύκλο σπουδών στο drumset και εισαγωγής στην Μέση Σχολή Κρουστών καθηγητή Christofer Baka.

Κατόπιν συνέχισε τις σπουδές του στο τμήμα κλασικών ευρωπαϊκών κρουστών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης μαρίμπα, βιμπράφωνο, τυμπάνια – καθηγητής Αναστάσης Βασιλειάδης όπου και αποφοίτησε με άριστα το 2003. Επίσης φοίτησε στο τμήμα Ενοργάνωσης και Διεύθυνσης Μπάντας από όπου αποφοίτησε το 2005 καθηγητής Κλεάνθης Ζαρίμπας. Το 2021 ξεκινάει φοίτηση στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης. Επίσης ασχολείται κ με την διδασκαλία σε διάφορα κρατικά και μη ιδρύματα της χώρας.

Αλέξανδρος Σπανίδης
Αλέξανδρος Σπανίδης

Μαθήματα ρυθμικής αγωγής

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κ μαθήματα στην Ελλάδα κ την Ευρώπη με πολλούς απ’ τους κορυφαίους Drummers του κόσμου όπως: Jim Chapin, AriHoeniq, GeneJackson, Peter Erskine, Dave Weckl, Kenwood Dennard, Lenny White, GregHutchinson, FranciscoMela, RobertoGatto, Jacubu Griffin, GeorgeMel, Κώστας Αναστασιάδης και τον μαριμπίστα Gergely Nagy.


Έχει παίξει κ συνεργαστεί με τους:  SheilaJordan,MilchoLeviev, DavidBerkman, JamesWylie, DiegoRivera, CraigBailey, PetarMomchev, Ventzi Blagoev, Michael Weisberger, Nellie Travis, Peter Saltchev, SimonHelle, Nati ‘’king’’ Maimone, Marc Abrahms,OlivierGatto,OlegChaly, MakisStefanidis,BluesWire, NasaFunk , HarrisIoannou,VasilisXenopoulos, DimitrisTsakas. Με τους συνθέτες: MilchoLeviev, Γιάννης Μαρκόπουλος, Μίμμης Πλέσσας, Γιώργος Καζαντζής και με Έλληνες καλλιτέχνες διαφόρων στυλ ,όπως: Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι BogazMusique, Παύλος Παυλίδης και οι B-movies, Θεοδοσία Τσάτσου,κ.α.

Αλέξανδρος Σπανίδης
Αλέξανδρος Σπανίδης

Τμήμα Τζαζ

Μέλος του cinematic-post-rock συγκροτήματος THE PREFABRICATED QUARTET. Συνιδρυτής και συνθέτης του ethnic συγκροτήματος  ΕΚΜΕΚ. Συμμετοχή ως έκτακτος μουσικός στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (1997-1999). Μέλος της ομάδας Κρουστών της Ανωτέρας τάξης του Κρατικού Ωδείου Θες/νίκης (2001-2003). Μέλος της jazz orchestra JOHANN SEBASTIAN JAZZ (2001-2002). Μέλος της συμφωνικής ορχήστρας ΣΥΓΧΡΟΝΙΑ (2002-2004). Συμμετοχή ως τυμπανίστας και πρώτος κρουστός στην ορχήστρα ΠΑΛΙΝΤΟΝΟΣ ΑΡΜΟΝΙΑ του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου (2003-2004). Μέλος του group DUENDE JAZZ ORCHESTRA και του προσωπικού jazz group TRIO OF GRAVITY.
Ο Αλέξανδρος Σπανίδης δίδασκε στο ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στο τζαζ τμήμα των τυμπάνων και Συμφωνικά Κρουστά στο Κλασικό Τμήμα Κρουστών

Επίσης, διδάσκει ανα διαστήματα σε διάφορα Δημόσια Μουσικά Γυμνάσια στην Ελλάδα και δίνει σεμινάρια πανελλαδικά.