Χρήστος Κουτσούρης

Χρήστος Κουτσούρης εμβληματικός ντράμερ της Θεσσαλονίκης. Πολλοί τον γνωρίζουν ως ντράμερ του διάσημου ελληνικού συγκροτήματος ΜΠΛΕ.

50 χρόνια τυμπανοκρουσίας

Ο Χρήστος Κουτσούρης γεννήθηκε το 1960 στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε να παίζει τύμπανα το 1974, κάνοντας εξάσκηση με τη μέθοδο του βιβλίου Carmine Appice. Σύντομα εντάχθηκε στο συγκρότημα MAYAS με συντρόφους από την πόλη Γιώργο Σταμπολή, Λάζαρο Στεργιάδη και Τζο Τζορτζάκη. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από το 69, ένα συγκρότημα που δημιούργησε ο Χρήστος Βατσέρης έπαιξε με τους Apriori, ένα άλλο ιστορικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη.

Κουτσούρης ΜΠΛΕ

Ελληνικό ροκ

Ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη – Λονδίνο, Παρίσι, Άμστερνταμ καθώς και Καναδά και ΗΠΑ παρακολουθώντας σεμινάρια και παίζοντας μουσική με όσο το δυνατόν περισσότερους. Ως μέλος του Αλέξανδρου Πέρρου και των The Lone Stars ηχογράφησαν 4 άλμπουμ. Έκανε ένα άλμπουμ με τον Τέρυ Παπαδίνα που ακούγεται στο ντοκιμαντέρ-ταινία- T4TROUBLE και το Self Admiration Society μια ταινία του Δημήτρη Αθυρίδη. Ηχογράφησε επίσης το τραγούδι Τι κόσμος είναι αυτός.

Ντράμερ με τους MPLE

Ξεκίνησε να παίζει με τους MPLE το 2002 και και έκτοτε περιοδεύει μαζί τους. Οι ΜΠΛΕ με τον δικό τους ιδιαίτερο ήχο και τις εκρηκτικές συναυλίες συνεχίζουν ακάθεκτοι την πορεία τους. Επτά albums και ένα διπλό best off, με πολλά από τα τραγούδια τους να είναι πλέον διαχρονικά, τους έχουν καθιερώσει ως ένα από τα μακροβιότερα και πιο αγαπημένα συγκροτήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

ΜΠΛΕ: Γιώργος Παπαποστόλου – Μουσική Γιώργος Παρώδης – Στίχοι Τζώρτζια Κεφαλά – Φωνή Νατάσα Αλεξίου – Βιολί, φωνητικά Μαζί τους στη σκηνή οι μουσικοί: Πάνος Παπάζογλου – Κιθάρα Διαμαντής Καραγιαννακίδης – Πλήκτρα Χρήστος Κλάρος – Μπάσο Χρήστος Κουτσούρης – Τύμπανα

Διδασκαλία Ρυθμικής Αγωγής

Το μεγαλύτερο επίτευγμά του είναι η διδασκαλία ρυθμικής αγωγής και μετάδοση τέχνης του ρυθμού σε μαθητές του. Διοργάνωση σεμιναρίων διεθνών καλλιτεχνών. Διδασκαλία ντραμς στη μουσική σχολή στο αναγνωρισμένο από το κράτος ΩΔΕΙΟ Συμφωνία. Ν. ΕΓΝΑΤΙΑ & Δ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ 40 (ΓΩΝΙΑ) 546 25 Θεσσαλονίκη.

Το Ωδείο Συμφωνία ιδρύθηκε το 1994 και στεγάζεται στο κτήριο της οδού Δ. Μητροπούλου 40, στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα σπουδών του Ωδείου μας καλύπτει μία ευρεία γκάμα γνωστικών αντικειμένων για σπουδαστές κάθε ηλικίας, ενώ το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές, με ειδίκευση στο αντικείμενό τους και αγάπη για τη διδασκαλία της μουσικής