Γιώργος Γεωργίου

Ο Γιώργος Γεωργίου καθηγητής μουσικής γεννήθηκε στην Άρτα, όπου συνεχίζει να ζει και εργάζεται.

Μαθήματα μουσικής θεωρίας

Άρχισε μόνος του να παίζει τύμπανα στην ηλικία των 16 ετών. Στα 18 ενώ βρισκόταν στην Αθήνα για σπουδές άρχισε μαθήματα παραδοσιακών κρουστών με δασκάλους τον Γιώργο Ροϊλό και τον Νίκο Νταρίλα. Όταν τελείωσε τις σπουδές και τη θητεία του, επέστρεψε στην Άρτα και άρχισε μαθήματα μουσικής θεωρίας και μοντέρνα κρουστά. Αποφοίτησε από το Ωδείο “Φίλιππος Νάκας” έχοντας δάσκαλο τον K. Δημητρίου.

Σεμινάρια και μαθήματα μουσικής

Από τότε έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια καθώς και μαθήματα από τους: Νίκο Καπιλίδη, Νίκο Τουλιάτο, Πάνο Βασσιλόπουλο, Μένιο Πασιαλή, Στέφανο Δημητρίου, Γιώργο Κόλλια, Gunter Sommer, Paul Vertigo, Κώστα Αναστασιάδη και Γιάννη Σταυρόπουλο. Μέχρι τώρα έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες, σε σχεδόν όλα τα είδη μουσικής, όπως παραδοσιακή, ανατολίτικη, δημοτική, ροκ, μέταλ, τζαζ και κλασσική.

Κρόταλα από την Άρτα

Γιώργος Γεωργίου επίσης είναι ο εμπνευστής και δημιουργός μιας ομάδας κρουστών με το όνομα “KrotalArta” που αποτελείται από μαθητές του, ηλικίας από 10 έως 37 ετών.
Ο ίδιος συνθέτει τη μουσική που παίζει η ομάδα, που είναι ένα μείγμα από διαφορετικά μουσικά ιδιώματα, η οποία παίζεται από τύμπανα και κρουστά, όπως ντέφι, παραδοσιακό τύμπανο, μπόγκος ,τουμπερλέκι και άλλα.

Γεωργίου Αναστασιάδης
Διδασκαλία Μουσικής και Ρυθμού

Ο Γιώργος Γεωργίου διδάσκει από το 2002 παραδοσιακά και μοντέρνα κρουστά στην Άρτα και από το 2010 διδάσκει στο “Κεντρικό Ωδείο Άρτας”. Παράλληλα κάνει διαλέξεις και σεμινάρια για κρουστά σε δημόσια σχολεία και παίρνει μέρος σε πολιτισμικά δρώμενα, συνεργαζόμενος με ηθοποιούς, χορευτές και χορωδίες.