Φιλαρμονική Μετεώρων

Meteora Philharmonic Η Δημοτική Φιλαρμονική Μετεώρων ιδρύθηκε επί δημαρχίας Χρήστου Σινάνη τον Νοέμβριο του 2015.

Δημοτική Φιλαρμονική Μετεώρων

Η σύστασή της αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός για την πόλη της Καλαμπάκας αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μετεώρων ,ικανοποιώντας έτσι το αίτημα πολλών δημοτών αλλά και κάνοντας πραγματικότητα  το όνειρο όλων.

Meteora Philharmonic
Φιλαρμονική Μετεώρων

Μουσική Σχολή του Δήμου Meteora Philharmonic

Η Δημοτική Φιλαρμονική Μετεώρων, τμήμα της Μουσικής Σχολής του Δήμου, έχει ήδη μια αξιόλογη πορεία με πολλές εμφανίσεις στην πόλη της Καλαμπάκας , τόσο σε υπηρεσίες – εθνικές και θρησκευτικές εορτές , όσο και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Έχει συμπράξει με τη Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, με τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και με την ορχήστρα νέων του Freien Christlichen Schule της πόλης Schirgiswalde της Γερμανίας κάνοντας έτσι την πρώτη συνεργασία της εκτός των ελληνικών  συνόρων.

Μουσική Σχολή του Δήμου
Φιλαρμονική Μετεώρων

Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Τρικάλων

Επίσης, η δράση της επεκτείνεται και εκτός των ορίων του Δήμου Μετεώρων  με συμμετοχή σε φεστιβάλ και διοργανώσεις όπως το Φεστιβαλ Φιλαρμονικών Τρικάλων , η Μουσική Εβδομάδα της Ηγουμενίτσας και στο Oberland Musikfest  στο Bauzen της Γερμανίας. Η Δ. Φ .Μ  αποτελείται από 25 τακτικά  μέλη τα οποία πλαισιώνουν την μπάντα που εμφανίζεται σε όλες  τις εκδηλώσεις , ενώ εγγεγραμμένα έχει ήδη 49  δόκιμα μέλη που φοιτούν στα τμήματα της.

Στεγάζεται  στο νέο  υπερσύγχρονο κτήριο της Μουσικής Σχολής που κατασκευάστηκε με δαπάνες της  Ι.Μ. Σταγών και Μετέωρων. Οι αίθουσες της Δημ. Φιλαρμονικής είναι: α)αίθουσα μελέτης ξύλινων πνευστών , β) αίθουσα μελέτης χάλκινων πνευστών , γ) αίθουσα μελέτης κρουστών οργάνων, δ) αίθουσα ομαδικών προβών , ε) αίθουσα συναυλιών , στ) αίθουσα αποθήκευσης υλικού ζ) Βεστιάριο.

Τα τμήματα Μουσικής Σχολής

Τα τμήματα που λειτουργούν είναι:

  • Τάξη εκμάθησης ξύλινων πνευστών οργάνων
  • Τάξη εκμάθησης χάλκινων πνευστών οργάνων
  • Τάξη  εκμάθησης θεωρίας της μουσικής
  • Τάξη εκμάθησης κρουστών οργάνων

Κορωνίδα της τάξης  κορυστών είναι τα τμήματα:

  • Τμήμα Drumline
  • Τμήμα σχηματισμών ακριβείας

που έχουν διαγωνιστικό χαρακτήρα και είναι συχνά ο προπομπός σε εκδηλώσεις και συναυλίες και αποτελούν πόλο έλξης ακροατών. Υπεύθυνος της τάξης  κρουστών και των τμημάτων της είναι  ο Μιχάλης Καβούλης.

Στα άμεσα σχέδια της είναι η καθιέρωση ενός  διεθνούς φεστιβάλ Φιλαρμονικών στην πόλη της Καλαμπάκας , κάτω από τους ιερούς βράχους των Μετεώρων