Dimos Δημητριάδης Δήμος

Dimos Δημητριάδης Δήμος επαγγελματίας ντράμερ δάσκαλος αναγνωρισμένος καθηγητής της σχολής Dante Agostini

Μαθήματα drums σε νεαρή ηλικία

Δήμος Δημητριάδης και γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε μαθήματα drums σε νεαρή ηλικία με τον Χρήστο Γερμένογλου. Στην πορεία συνέχισε στο MMS (Modern Music School) Θεσσαλονίκης όπου διηύθυναν ο Κώστας Κετογλίδης και ο Γιάννης Κάτης ενώ λίγο αργότερα στο Music Workshop του Αλέκου Παπαδόπουλου και Στέλιου Τσομπανίδη.
Στις σπουδές του επίσης συμπεριλαμβάνεται το πτυχίο της Αρμονίας με βαθμό “Λίαν Καλώς” με την βοήθεια των καθηγητών μου Χριστίνα Χαλκιά και Altin Gjovalin Volaj.
Είναι κάτοχος του πτυχίου της γαλλικής σχολής “Dante Agostini”, η πρώτη σχολή για drums με βάση της την Jazz και μια από τις σπουδαιότερες στη Ευρώπη, όπου απέσπασε τον βαθμό “1er Prix” υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Νίκου Παπαβρανούση.

Dimos Dimitriadis

Dimos Διδασκαλία drums σε μαθητές

Τέλος, από το 2023, είναι από τους ελάχιστους αναγνωρισμένους καθηγητές της σχολής Dante Agostini ύστερα από επιτυχείς εξετάσεις που έδωσε για το δίπλωμα C.E.S.M.A (Certificat d’Enseignement Supérieur des Méthodes Agostini) στο Παρίσι. Αντικείμενο των εξετάσεων αυτών ήταν, κυρίως, η μεθοδολογία μου πάνω στη διδασκαλία drums σε μαθητές ανεξαρτήτου ηλικίας και επιπέδου.


Δήμος Δημητριάδης Σεμινάρια καταξιωμένων μουσικών

Έχοντας ως στόχο την συνεχή ενημέρωση στο αντικείμενο έχει παραστεί σε σεμινάρια καταξιωμένων μουσικών παγκοσμίως. Κάποια ονόματα εξ αυτών είναι οι: Thomas Lang, George Kollias, Joel Taylor, Kostas Anastasiadis. Σε όλη τη μουσική του πορεία εώς τώρα έχει παίξει, και συνεχίζει να παίζει, πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής όπως blues, swing, funk, country, rock, progressive, punk, metal, black metal και άλλα.

MCH Drums χειροποίητα ταμπούρα τύμπανα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικής κατασκευής


Με τα συγκροτήματα που συνεργαζόταν ή συνεργάζεται έχει παίξει σε διάφορα μέρη της Ελλάδος αλλά και της Ευρώπης και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ μαζί με αξιόλογους μουσικούς της εγχώριας και της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Μερικά ονόματα εξ αυτών είναι οι: Waren Haynes, Blues Pils, Otiz Taylor, Gus G, Marky Ramone (Ramones), Blues Wire, Frank Panx (Panx Romana). Το έτος 2018 κατάφερε να κερδίσει χορηγιά απο την εταιρεία “Anatolian” της Γερμανίας πάνω σε μουσικό εξοπλισμό για πιατίνια (drum cymbals). Άλλες χορηγίες που έχει πετύχει είναι με τις εταιρείες Rstick, Cympad, SkyGel Damper Pads, Flix, MCH Drums. Επιπλέον αυτή τη χρονική περίοδο εκτελει καθήκοντα session μουσικού είτε πρόκειται για ηχογράφηση είτε για live performance.

Ιδιαίτερα Μαθήματα

Παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα από το 2013. Έχει συνεργαστεί με το ωδείο “Ορφέας” για 2 έτη ενώ συνεχίζω να συνεργάζομαι με τα ωδεία Μελωδία και Music Art School εώς και σήμερα. Έχοντας μέχρι τώρα μαθητές διαφόρων ηλικιών, επιπέδου και προσωπικοτήτων, η μέθοδος που ακολουθώ πάνω στη διδασκαλία δεν είναι μονοδιάστατη. Ενώ προσπαθεί να περάσει βασικές αρχές όπως διάβασμα παρτιτούρας, τεχνική, timing, rudiments, επικεντρώνοται πάντα πάνω στις απαιτήσεις του εκάστοτε ατόμου σύμφωνα με το είδος της μουσικής που θέλει να προσεγγίσει. Αυτή τη δυνατότητα του την έχει δώσει η συνεχής του ενασχόληση με διαφορετικά είδη μουσικής αλλά κ η συνεχής επέκταση των σπουδών του πάνω στο αντικείμενο. Dimos