Νίκος Βαφείδης

Νίκος Βαφείδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Ξεκίνησε να παίζει drums στην ηλικία των εννέα ετών.

Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών

Ξεκίνησε να παίζει drums στην ηλικία των εννέα ετών, και παράλληλα να συμμετέχει στην φιλαρμονική του Δήμου Αριστοτέλη ως «κρουστός», ενώ ασχολήθηκε με το πιάνο από την ηλικία των δεκαεπτά. Το 2011 αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Λύκειο της Ιερισσού και εισήχθη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών. Το 2014 έγινε δεκτός με μερική υποτροφία στο ACM College (Guildford) , καθώς κατέλαβε την πρώτη θέση στο «Accelerated degree (Drum course)» μετά από audition. Διδάσκει κρουστά, έχει πολλές ώρες ηχογραφήσεων σε studio αλλά και εμπειρία live εμφανίσεων.

Νίκος Βαφείδης Ντράμερ

Συνεργασίες με το ΚΘΒΕ

Συμμετείχε στα μουσικά σχήματα/μπάντες: Spectrum (pop/ rock) , Canvas Dreams (rock), Splash (pop) , Velvet Dreams (Symphonic Metal), Trio Mathafuckah (Jazz/ Funk), Walking Stone Giants (Heavy Rock), End Of Innocence (Progressive Metal), Γιώργος Φωκάς & The Folks (funk/ rock).

Συνεργάστηκε με τους καλλιτέχνες: Μπάμπη Προδρομίδη (πνευστά/jazz), Μιχαέλα Παπαχρυσάνθου , Θωμά Κιουρτσίδη , Μαρία Φωτιάδου , Γιώργο Πανταζή, Γιώργος Αναγνωστάκος (ελληνικό rock).

Το 2013 συμμετείχε ως drummer (κρουστός) στην Ορχήστρα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ενώ το έτος 2014 συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ στις μουσικοθεατρικές παραστάσεις Godspell και Alexander The Great. Rock Opera.