Anastasiadis Seminar 30.3. Σεμινάριο του Κώστα Αναστασιάδη στο Αθηναϊκό Ωδείο

Anastasiadis Seminar Σάββατο 30/03 στο Δημοτικό Πολυχώρο «Γαλαξίας» Πολυχώρος Πολιτισμού Γαλαξίας Σεμινάριο με τον Κώστα Αναστασιάδη “Music Rhythm Workshop”

Α Μέρος Anastasiadis Seminar

Τα τύμπανα ως μουσικό όργανο χρειάζονται κίνηση και συνεργασία από όλο το σώμα ο Κώστας Αναστασιάδης θα μοιραστεί μαζί μας μερικούς τρόπους μελέτης και τεχνικές που τον έχουν βοηθήσει στο ταξίδι του με τα drums.

Αναστασιάδης-Σεμινάριο
Αναστασιάδης-Σεμινάριο

Β Μέρος Ήχος = Κίνηση = Ρυθμός = Ζωή΄

  • “Η ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ”   Ήχος = Κίνηση = Ρυθμός = Ζωή΄

Ο ρυθμός ως βασικός παράγοντας της επικοινωνίας μας στη ζωή, μας ωθεί να αισθανθούμε τους κραδασμούς της ενέργειας του ήχου που δημιουργείτε μέσω της κίνησης του σώματος, όπως με το χορό που είναι το απόσταγμα της μουσικής πάνω στο “Τύμπανο-Γη”  ο Κώστας μας εισάγει σε μια συνεργία παραδοσιακών και μοντέρνων ρυθμών που λειτουργεί ως πολύτιμη πύλη κατανόησης του μητρικού ρυθμού “Mama Africa” και πλάθει το σώμα όλων των ρυθμικών παραδόσεων.

  • Με τις αντιθέσεις του ρυθμού (θέση – άρση) θα ασκήσουμε τα 3 στοιχεία που τον απαρτίζουν (Παλμός, Υποδιαίρεση, Ομαδοποίηση) καθώς και τις μετατοπίσεις του.

Θα κατανοήσουμε τη βάση της “Πυθαγόρειας Τετρακτύς” η οποία αποκαλύπτει τη φύση της βασικής μουσικής μορφής που είναι το τετράμετρο. Είναι η σχέση της αντιθέτων  του διπλασιασμού και υποδιπλασιασμού όλων των ρυθμών με αντιστοιχία 4 προς 1. Ο στόχος αυτών των ασκήσεων είναι να βελτιώσουν την ισορροπία μεταξύ του σώματος και του νου, με σκοπό το ελεύθερο όραμα και την ελεύθερη βούληση που είναι το κλειδί για έναν ανελισσόμενο άνθρωπο. Anastasiadis Seminar

anastasiadis seminar
Anastasiadis Seminar

Ένα σύντομο ταξίδι με μουσικές του κόσμου και συνθέσεις δικές τους το ”TRIO K.ANASTASIADI” με μουσικούς όπως

Dimitris Mahlis ο πολυοργανίστας καλλιτέχνης και συνθέτης με έδρα το Los Angeles , όπου από τότε που εγκαταστάθηκε στο LA, οι δεξιότητες του Δημήτρη στο ούτι, την κιθάρα και άλλα έγχορδα όργανα τον οδήγησαν σε μια πλούσια ποικιλία εμπειριών, με κορυφαίους καλλιτέχνες της εγχώριας και διεθνούς μουσικής σκηνής στην περιοχή του Los Angeles.

Αναστασιάδης Μαχλής

Kostas Anastasiadis  o aαυτοδίδακτος μουσικός όπου η δίψα του για γνώση τον οδηγεί στην Αμερική και στο τμήμα κρουστών του Μουσικού Ινστιτούτου M.I.T. στο Los Angeles με την εξαιρετική του μουσική ικανότητα να οδηγεί τους δασκάλους της σχολής (Ralph Humphrey, Casey Scheuerel, Efrain Torro) να του αναθέσουν τη θέση του λέκτορα στα πλαίσια της διδασκαλίας. Αρχή φόρμαςΟι ιδέες του θεωρήθηκαν καινοτόμες και αναγνωρίστηκαν από θρύλους μουσικούς όπως: Jack Dejonette, Vinnie Colaiuta, Ralph Humphrey, Tony Williams, Billy Higgins ενώ τιμήθηκε από το Μ.Ι.Τ. καθιερώνοντας τον έπαινο του «Μοναδικά Ιδιαίτερου Στυλίστα» («Unique Individual Stylist Award»). Μετά το τέλος των σπουδών του διδάσκει στο P.Ι.Τ. (Percussion Institute), παραδίδει σεμινάρια και συμμετέχει σε συναυλίες, ηχογραφήσεις και φεστιβάλ  με εκλεκτούς εγχώριους και διεθνείς καλλιτέχνες.

Pangiotis Bourazanis o μάγος του μπάσου που  σαν μουσικός-εκτελεστής έχει μοιραστεί την σκηνή και το στούντιο με γκρουπ κ καλλιτέχνες πολλών διαφορετικών στυλ από όλο τον κόσμο ενώ είναι  συνιδρυτής και συνθέτης στις μπάντες σύγχρονης τζαζ Triplicity και Trust και φυσικά μοιράζεται την γνώση του διδάκσοντας ηλεκτρικό μπάσο και αρμονία.

«Ο Κώστας Αναστασιάδης, έχοντας όλα αυτά τα χρόνια συμπράξει με ετερόκλητα μουσικά σχήματα στην παγκόσμια σκηνή, αναδεικνύει και υποστηρίζει με την ώριμη αυτοσχεδιαστική του δεξιοτεχνία το προσωπικό του στυλ. Ως ακούραστος ερευνητής, σεβόμενος τις μουσικές του ρίζες, διερευνά την παγκόσμια παράδοση και την εξέλιξη της, παράγοντας ένα πρωτότυπο κράμα ήχων και διαθέσεων, δίνοντας συναυλίες, ηχογραφήσεις και σεμινάρια ανά τον κόσμο.» Anastasiadis Seminar

Έκθεση χειροποίητων τυμπάνων MCHDrums

Η MCHDRUMS θα έχει έκθεση τυμπάνων στον πολυχώρο Γαλαξία. Anastasiadis Seminar