Bullets Κώστας Χαλκιάς

Bullets ο αξέχαστος Κώστας Χαλκιάς ήταν πυλώνας του rock’n’roll και του rockabilly στην Θεσσαλονίκη

Rock&Roll συγκρότημα στην Θεσσαλονίκη

Ιδρυτικό μέλος του rock’n’roll συγκροτήματος από τη Θεσσαλονίκη και το μοναδικό μέλος από την αρχική του σύνθεση του 1988, ο BulletCost, όπως ήταν το ψευδώνυμο του Κώστα Χαλκιά, απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής 25 Φεβρουαρίου 2022 σε ηλικία 51 ετών στη Θεσσαλονίκη.

Κώστας Χαλκιάς Ντράμερ
Κώστας Χαλκιάς Ντράμερ

Ο Κώστας ήταν καρδιά των Bullets

Ο Κώστας ήταν καρδιά των Bullets πάνω απ’ όλα ήταν πάντα μια παρέα με πάθος για το rock n’ roll. Η αγάπη του για το rockabilly και το garage rock, τον έβαλε σε προβάδικα και υπόγες “καίγοντας” εκατοντάδες ώρες σε αυτοσχεδιασμούς και νέες ιδέες. Με το “I See” να γίνεται το πρώτο τους hit, άρχισαν και τα πρώτα τους live, κερδίζοντας απ’ ευθείας την αγάπη του κοινού. Μετά από τόσα χρόνια σταθερής πορείας, (έγιναν και παιχταράδες), όποιος έχει βρεθεί σε ζωντανή τους εμφάνιση μόνο καλά λόγια έχει να πεί.

Rockabilly στην Ελλάδα

Με δυνατή παρουσία στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, οι The Bullets μετρούν 34 χρόνια παρουσίας και αδιαμφισβήτητα αποτελούν «πυλώνα» του rock’n’roll και του rockabilly στην Ελλάδα, με πολλούς και πιστούς οπαδούς που διατρέχουν ένα φάσμα ηλικιών από τα είκοσι έως και μετά τα πρώτα -ήντα και επιρροές από το desperate, trash rockabilly των 50’s και το primitive surf των 60’s, doo-wop, revival, neo, country, surf, trash, desperate, 60’s punk, old school psychobilly, rhythm ’n blues, mersey beat.

The Bullets Band
The Bullets Band
Το rockabilly τρόπος ζωής

Παλμός, νεύρο, πάθος, ηλεκτρισμός είναι μερικές λέξεις που αποδίδουν μέρος μόνο και όχι σε όλο του το φάσμα την ενέργεια του Κώστα Χαλκιά επί σκηνής. Το rockabilly ήταν τρόπος ζωής του.

Οι BULLETS παραμένουν μέχρι σήμερα μία από τις πιο αναγνωρίσιμες Rock’n’Roll μπάντες  στη  χώρα μας. Δημιουργήθηκαν στην Θεσσαλονίκη το 1988 στην εποχή της έξαρσης του rockabilly σε όλη την Ευρώπη, που ξεκίνησε τα τέλη της δεκαετίας του 70…Το συγκρότημα  έμεινε ζωντανό όλα τα πέτρινα χρόνια, δίνοντας αμέτρητες εκρηκτικές συναυλίες.

Φανατικοί οπαδοί σε όλη την Ελλάδα

Η ελληνική Rock’ n ‘Roll σκηνή έγινε δυστυχώς φτωχότερη, μετά τον θάνατο του Κώστα Χαλκιά, εμβληματικός αξέχαστος ντράμερ των Bullets αλλά και των Kustoms. Γνωστός ως Bullet Cost άφησε το δικό του αποτύπωμα, με το δυναμικό και  γεμάτο πάθος παίξιμο του.

Bullets Rockabilly

Πάνω από 35 χρόνια ζωής τους, έχουν οργώσει όλη την Ελλάδα και απέκτησαν φανατικούς οπαδούς σε κάθε γωνιά της! Η φήμη τους έχει ξεπεράσει τα όρια της χώρας μας, με αποτέλεσμα οι δίσκοι τους να έχουν ιδιαίτερη ζήτηση σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία. Οι εμφανίσεις τους στην Ευρώπη στέφονται πάντα με ιδιαίτερη επιτυχία. Ενδεικτικά έχουν περιοδεύσει σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία και Τουρκία. Έχουν εμφανιστεί σε τηλεοπτικά shows στην Nancy της Γαλλίας και στη Σόφια Βουλγαρίας. Η μουσική τους τέλος, έχει καλύψει και μία ταινία με θέμα τους σέρφερς, που γυρίστηκε στη Laguna Beach της California!